Bigosik z brukselki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny bigosik z brukselki. Gdy mamy mało czasu a chcemy zjeść coś ciepłego, proponuję ugotować tę potrawę.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op.mrożonej brukselki(450 gram)
    pół dużej cebuli
    30 dag.kiełbasy
    4 małe marchewki
    3 małe łyżeczki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku

Bigosik z brukselki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Do garnka wlewamy 2 szklanki wody, gdy się zagotuje, wkładamy startą marchewkę i gotujemy do miękkości.
    Do drugiego garnka wlewamy wodę, do gotującej wody wsypujemy mrożoną brukselkę. Gotujemy około 5 minut, przelewamy na cedzak. Kroimy cebulę i wędlinę w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju.
    Do garnka z marchewką dodajemy brukselkę, cebulę i wędlinę oraz koncentrat pomidorowy i przyprawy.
    Zagotowujemy wszystko razem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy