Bigosik warzywny z patisonem

  • wyświetlono: 373 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

naje sę nim nawet 6 - osobowa rodzinka

  • 80min

Składniki

główka kapusty, dynia, patison, 2 zielone papryki, 4 pomidory, 2 cebule, oliwa, sól, pieprz,oregano

Sposób przygotowania przepisu:

Bigosik warzywny z patisonem

  • 1. Kapustę szatkuję, solę, wkładam do miski i zalewam wrzątkiem. Po 3 minutach ją odcedzam i ponownie solę.
  • 2. Dynię i patisona obieram. Usuwam wszystkie pesteczki, a miąższ kroję w kostkę.
  • 3. Obieram cebule i kroję w kosteczkę..
  • 4. Z papryk usuwam gniazda nasienne i kroję je w kostkę.
  • 5. Z pomidorów usuwam skórki i dzielę je na kawałki.
  • 6. Na małej ilości oliwy szklę cebule. Po chwili dodaję dynię, patisona, papryki i pomidory. Stale mieszając duszę warzywa przez 15 minut.
  • 7. Po kwadransie dodaję kapustę. Wszystko mieszam i doprawiam solą, pieprzem i oregano. Duszę jeszcze około 30 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzusezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Bigosik z młodej kapusty na kurczaku

Dodane przez: joanna30

Bigosik z młodej kapusty na kurczaku

Młodą kapustkę uwielbiam. Mogłabym...

 Bigosik z młodej kapusty z suszonymi pomidorami

Dodane przez: Beata12

Bigosik z młodej kapusty z suszonymi pomidorami

Aromatyczny bigosik z młodej kapusty...

A tak wygląda gotowe danie.

Dodane przez: Klaudia Magiera

Zapiekane patisony z farszem bolońskim.

Uwielbiam to przepyszne danie,...

Bigosik z młodej kapusty z zielonym groszkiem

Dodane przez: Goszka

Bigosik z młodej kapusty z zielonym groszkiem

Przed sezonem młoda kapusta smakuje...

Patisony z kurczakiem na ostro

Dodane przez: Elżbieta Humeniuk

Patisony z kurczakiem na ostro

Patisony mają delikatny smak i...

Bigosik z kapusty pekińskiej

Dodane przez: anetamlp

Bigosik z kapusty pekińskiej

Lekkie, szybkie i proste w wykonaniu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE