Bigosik warzywny z patisonem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

naje sę nim nawet 6 - osobowa rodzinka

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • główka kapusty, dynia, patison, 2 zielone papryki, 4 pomidory, 2 cebule, oliwa, sól, pieprz,oregano

Bigosik warzywny z patisonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkuję, solę, wkładam do miski i zalewam wrzątkiem. Po 3 minutach ją odcedzam i ponownie solę.
  • 2. Dynię i patisona obieram. Usuwam wszystkie pesteczki, a miąższ kroję w kostkę.
  • 3. Obieram cebule i kroję w kosteczkę..
  • 4. Z papryk usuwam gniazda nasienne i kroję je w kostkę.
  • 5. Z pomidorów usuwam skórki i dzielę je na kawałki.
  • 6. Na małej ilości oliwy szklę cebule. Po chwili dodaję dynię, patisona, papryki i pomidory. Stale mieszając duszę warzywa przez 15 minut.
  • 7. Po kwadransie dodaję kapustę. Wszystko mieszam i doprawiam solą, pieprzem i oregano. Duszę jeszcze około 30 minut.

Komentarze

Podobne przepisy