Bigosik

  • wyświetlono: 241 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

To moj debiut w robieniu bigosu z mlodej kapusty. Zwykle robilam z kiszonej ale nieco inaczej. Ale ten wyszedl bardzo smaczny!

  • 90min

Składniki

2 glowki mlodej kapusty
2 marchewki
1 duza cebula
2 laski kielbasy wedzonej
Pomidory z puszki cale
Kilka plasterkow boczku
Sol, pieprz, liscie laurowe, ziele angielskie

Sposób przygotowania przepisu:

Bigosik

  • 1. Kapuste szatkujemy, wkladamy do garnka, zalewamy goraca woda, dodajemy ziele i liscie laurowe oraz pieprz i sol, gotujemy ok. 5 min. Dodajemy starta na drobnych oczkach marchew i jeszcze chwile gotujemy. Odcedzamy wode, dodajemy podsmazona cebulke i kielbase, rozdrobnione pomidory. Wszystko razem mieszamy. Przekladamy do naczynia zaroodpornego, ukladamy na gorze plasterki boczku i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni. Pieczemy ok. 50min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

bigosik z kluseczkami

Dodane przez: Agusia2

Bigosik z kluseczkami

Do pozostałego po świętach bigosiku,...

Bigosik w chrupiących schabowych

Dodane przez: Jola1977-1977

Bigosik w chrupiących schabowych

Tak przygotowany schabowy zyskuje...

Bigosik z białej kapusty

Dodane przez: luna19

Bigosik z białej kapusty

Prosty szybki i smaczny

Bigos z młodej kapusty

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Bigosik z młodej kapusty

Tak chyba już jest w każdym domu,...

Bigosik z brukselki

Dodane przez: kuchenny świat

Bigosik z brukselki

Zapraszam na pyszny bigosik z brukselki....

Bigosik z młodej kapusty

Dodane przez: Milena127

BIGOSIK Z MŁODEJ KAPUSTY

Doskonały na sycący obiad.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE