Bigos ze słodkiej kapusty urozmaicony czerwoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę umyć i podzielić na ćwiartki, pokroić i dać do garnka zalać wodą gotować około 15min.
Osobno pokroić cebulę w piórka i podsmażyć na łyżce smalcu.Dodać pokrojone mięso oraz kiełbasę i smażyć około 10min.
Jeśli kapusta ma za dużo wody ,odlewamy chochlą,dodajemy przyprawy,podsmażoną wędlinę ,pokrojoną w paski paprykę.
Dodać ketchup,natkę,lubczyk i kminek.
Kapustę gotować około 45min,do jej miękkości.
Zrobić zasmażkę,masło rozpuścić ,dodać mąkę i smażyc do lekko złotego koloru.Na gotujący bigos wlać zasmażkę,wymieszać i chwilę pogotować.
Dokończyc doprawianie do smaku,dodać kwasek..(każdy ma swoje smaki ,więc doprawiamy wg.swoich)
Komentarze