Bigos ze słodkiej kapusty urozmaicony czerwoną papryką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Bigos wyszedł przepyszny,w trakcie jego robienia dodawałam różne dodatki by wydobyć z niego ten niepowtarzalny smak:)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Kapusta biała 1,5kg
    Kiełbasa wiejska 30dkg
    Kiełbasa śląska 30dkg
    Mięso od szynki 20dkg
    Kminek 1 łyżka
    Liście laurowe 3szt
    Ziele angielskie 6 ziarenek
    Papryka czerwona 1szt.
    Natka pietruszki średni pęczek
    Ketchup pikantny 150ml
    pieprz,maggi,wegeta
    Cebula 2 duże
    Smalec 1 łyżka
    Masło 1/2 kostki
    Kwasek cytrynowy na końcu małej łyżeczki
    Lubczyk 2 gałązki
    Mąka 3 czubate łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bigos ze słodkiej kapusty urozmaicony czerwoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0otcpk9 1. Kapustę umyć i podzielić na ćwiartki, pokroić i dać do garnka zalać wodą gotować około 15min.
    Osobno pokroić cebulę w piórka i podsmażyć na łyżce smalcu.Dodać pokrojone mięso oraz kiełbasę i smażyć około 10min.
    Jeśli kapusta ma za dużo wody ,odlewamy chochlą,dodajemy przyprawy,podsmażoną wędlinę ,pokrojoną w paski paprykę.
    Dodać ketchup,natkę,lubczyk i kminek.
    Kapustę gotować około 45min,do jej miękkości.
    Zrobić zasmażkę,masło rozpuścić ,dodać mąkę i smażyc do lekko złotego koloru.Na gotujący bigos wlać zasmażkę,wymieszać i chwilę pogotować.
    Dokończyc doprawianie do smaku,dodać kwasek..(każdy ma swoje smaki ,więc doprawiamy wg.swoich)
  • image-16wheju 2. Smacznego życzę!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (147 ocen)

Bigos ze słodkiej kapusty

4.5 (147 ocen)

Bigos ze słodkiej kapusty

Konto nieaktywne ... 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować