Bigos ze śliwkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -2 kg kiszonej kapusty
    -1 cebula
    -30 dag mięsa wieprzowego
    -30 dag kiełbasy
    -3 dag grzybów suszonych
    -3 łyżki przecieru pomidorowego
    -kilka suszonych śliwek
    -liść laurowy
    -ziele angielskie
    -sól
    -pieprz

Bigos ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Kapustę płuczemy, drobno kroimy i dodajemy do cebuli. Zalewamy gorącą wodą. Osobno podsmażamy mięso i kiełbasę pokrojone w kostkę. Grzyby płuczemy, gotujemy i mielimy. Wszystko wrzucamy do jednego garnka. Dodajemy przecier i śliwki. Doprawiamy solą, pieprzem, liściem laurowym, zielem angielskim i mieloną papryką. Gotujemy na małym ogniu aż kapusta będzie odpowiednio miękka.

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (155 ocen)

Bigos ze śliwkami