Bigos z porów i kiełbasy

4.49 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nie jestem może aż tak dobrą kucharką, ale staram się zaskakiwać rodzinę i znajomych nowymi potrawami.

Składniki:

  • ● 1/3 szklanki oleju
    ● 3 duże pory
    ● 1/2 kg dowolnej kiełbasy
    ● puszka lub słoik fasolki szparagowej
    ● 2 łyżki keczupu
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos z porów i kiełbasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory dokładnie myjemy
    i kroimy w plasterki do zielonej
    części. Kiełbasę kroimy w cienkie
    półplasterki. Fasolkę osączamy
    z zalewy.
  • Bigos z porów i kiełbasy 2. W garnku rozgrzewamy olej
    i wrzucamy pory. Dusimy na
    małym ogniu, aż będą prawie
    zupełnie miękkie. Następnie
    dodajemy kiełbasę, mieszamy,
    a pod koniec wrzucamy fasolkę
    i dodajemy keczup. Doprawiamy
    do smaku i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować