"Bigos z patisona"

4.5 (162 ocen)

  • 25 min

To danie najczęściej gotowała moja ciocia, kiedy spędzałam wakacje na wsi. Jest tak smaczne, że gdy nadchodzi sezon na warzywa działkowe moja rodzina już nie może się go doczekać.

  • 25 min

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki
    1duży patison
    2 cebule
    2 pętka kiełbasy(ew.parówki)
    1 papryka zielona
    3 przetarte pomidory lub przecier pomidorowy
    keczup
    przyprawy(sól, pieprz, maggi)
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

"bigos z patisona" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa obieramy. Cebulę siekamy w półtalarki, ziemniaki i patison w kostkę. Paprykę dosyć drobno. Kiełbasę w kostkę. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę z ziemniakami ok.5 min. Dodajemy paprykę i też ok.5min.gotujemy. Następnie przyprawy, patison, kiełbasę i gotujemy do miękkości patisona- jakieś 10minut. Dodajemy pomidory,ew.przecier, łyżkę keczupu i doprawiamy na dosyć pikantnie pieprzem.

Porady

To danie może być pysznym obiadem, ciepłą kolacją. Smakuje wyśmienicie ze świeżym pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować