Bigos z młodej kapusty z grzybkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszny smak i aromat ze suszonych grzybków,bardzo polecam tak zrobiony bigosik:)

  • 60 min

Składniki:

  • Kapusta średnia
    • Wędliny jakie mamy około 60 dkg
    • Mięso jakie mamy u mnie karczek 40 dkg
    • Grzyby suszone ,ile mamy ale tak około 5dkg
    • Koperek pęczek
    • Tłuszcz do obsmażenia wędlin
    • Cebula 3 szt. średnia
    • Mąka 2 łyżki plus tłuszcz do zasmażki
    • Przyprawy,pieprz,wegeta ,sól,kwasek cytrynowy
    • Przecier pomidorowy słoiczek mały

Bigos z młodej kapusty z grzybkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-19m4s5a 1. Umytą kapustę pokroić i chwilę zagotować.Wodę odlać i nalać nowej do połowy przykrycia kapusty.,dodać suszone grzybki oraz pokrojony karczek gotować około 1/2 godz.
    Osobno podsmażyć wędliny z cebulą,doprawić do smaku.
    Wszystko dodać do kapusty,zamieszać i pogotować jeszcze pół godziny.Pod koniec wrzucić posiekany koperek.
    Zrobić zasmażkę z dwóch łyżek mąki i dwóch masła,dodać do bigosu,doprawić swoim smakiem i zajadać.



    Smacznego życzę!

Komentarze

Podobne przepisy