Bigos z młodej kapusty

  • wyświetlono: 5493 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Bigos delikatny i bardzo aromatyczny !

lexi27

Składniki

Składniki
1 duża główka młodej kapusty

500 g mortadeli

500 g boczku surowego

1 pęczek koperku

1 łyżka koncentratu pomidorowego 30%

2 liście laurowe

2-3 ziela angielskie

5 ziarenek pieprzu

1-2 łyzki octu 10%

1 łyżeczka tłuszczu do smażenia

1 szklanka wody

sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Bigos z młodej kapusty

  • 1. Boczek kroimy na 3 paski o szerokości 4-5 cm i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoto. Po przestygnięciu kroimy w kostke 1 x1 cm .
  • 2. Mortadelę również kroimy w kostkę wielkości około 1x1 cm.
  • 3. Kapustę szatkujemy, wrzucamy na gotującą się wodę i dodajemy 1,5 łyżeczki soli, mieszamy. Gotujemy około 5 minut, następnie wrzucamy pokrojona w kostkę mortadelę, boczek. Dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy. Całość mieszamy i na niewielkim ogniu gotujemy około 15-20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koper oraz 1 łyżkę octu i gotujemy kolejne 5 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakikoperekobiadbigoskapusta młoda

Komentarze

Podobne przepisy

Bigos z młodej kapusty

Dodane przez: Gregorhspeed

Bigos z młodej kapusty

Sezonowo ,szybko i pysznie. Moja...

Bigos z młodej kapusty

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Bigos z młodej kapusty

Uwielbiam ten pierwszy wiosenny...

Bigos z młodej kapusty

Dodane przez: bogusia82

Bigos z młodej kapusty

Bardzo często przyrządzam bigos...

image-02hjx6l

Dodane przez: JulkaTomeczek

Bigos z młodej kapusty

Szybka i smaczna kapusta z dodatkiem...

Bigos z młodej kapusty

Dodane przez: benka

Bigos z młodej kapusty

Zawsze czekam aż pojawi się pierwsza...

Bigos z młodej kapusty

Dodane przez: Megg

Bigos z młodej kapusty

Polecam szybkie i smaczne danie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE