PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Bigos z młodej kapustyhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/35/81b6b1ff75178b714e8745f2dff6c7285914d9bc.jpeg28162112http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/bigos-z-mlodej-kapusty-7
1.
Boczek kroimy na 3 paski o szerokości 4-5 cm i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoto. Po przestygnięciu kroimy w kostke 1 x1 cm .
2.
Mortadelę również kroimy w kostkę wielkości około 1x1 cm.
3.
Kapustę szatkujemy, wrzucamy na gotującą się wodę i dodajemy 1,5 łyżeczki soli, mieszamy. Gotujemy około 5 minut, następnie wrzucamy pokrojona w kostkę mortadelę, boczek. Dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy. Całość mieszamy i na niewielkim ogniu gotujemy około 15-20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koper oraz 1 łyżkę octu i gotujemy kolejne 5 minut.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze