Bigos z młodej kapusty

0 (0 ocen)

Gdy tylko jest młoda kapusta, zabieram się za gotowanie bigosiku, z dużą ilością zieleniny.

Składniki:

  • kapusta świeża - 1 główka
    sól i pieprz
    kiełbasa
    cebula - 1 szt
    natka pietruszki
    koperek
    szczypiorek
    ziele angielskie - 2 ziarenka
    listek laurowy - 2 szt
    tłuszcz do smażenia
    koncentrat pomidorowy - 2 łyżki

Bigos z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu po kiełbasie.
  • 3. Kapustę drobno pokroić, przełożyć do rondla, zalać 300 ml wody, dusić kilka minut.
  • 4. Następnie dodać do kapusty, ziele angielskie, listek laurowy i kiełbasę z cebulą.
  • 5. Koperek, natke i szczypiorek, opłukać, drobno pokroić, dodać do kapusty, chwilę razem poddusić.
  • 6. Na samym końcu doprawić kapustę koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem do smaku, zagotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy