Bigos z młodej kapusty z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Staram się jeść mniej mięsa i eksperymentuję z potrawami z warzyw.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 młoda kapusta
    200 g pieczarek
    1 cebula
    1 pęczek koperku
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z młodej kapusty z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju(robimy to w garnku).Dodać pokrojone w plastry pieczarki i smażyć 2-3 minuty.Kapustę poszatkować dodać do cebuli i pieczarek i podlać wodą.Dusić pod przykryciem 30-40 minut.Doprawić solą, pieprzem i papryką.Dodać koncentrat i posiekany koperek, a następnie dusić jeszcze 5-6 minut.Ja dodaję również z 2 łyżki soku z cytryny gdyż lubię gdy potrawa jest kwaśniejsza.

Porady

Najlepiej smakuje z kromką razowego chleba.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować