Bigos z klopsikami mielonymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łopatkę umyć,osuszyć,pokroić na kawałki,zmielić.
2.Jedną cebulę i czosnek obrać,pokroić w kosteczkę,bułkę namoczyć w mleku,dodać do mięsa,przyprawić pieprzem,majerankiem i przyprawą uniwersalną,wymieszać.Odrywać kawałki mięsa i formować małe kulki.
3.Na rozgrzanej oliwie smażyć klopsiki z obu stron.
4.Ogórki i paprykę konserwową pokroić w paski chwilę podsmażyć na patelni po klopsikach.
5.Na osobnej patelni usmażyć pozostałą pokrojoną na drobno cebulę,po chwili dorzucić pokrojone w plasterki pieczarki,smażyć do odparowania soku.
6.Do pieczarek przełożyć klopsiki,oraz ogórki i paprykę,dodać keczup i dusić 15 minut.
Komentarze