Bigos z kiszonej kapusty po azjatycku

5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Bigos po azjatycku. Do polskiej kapusty kiszonej dodałam azjatyckie grzyby i doprawiłam sosem sojowym. Powiem, że jest pyszny:)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 750 gram kiszonej kapusty ( u mnie z marchewką)
    2 suszone śliwki ( najlepiej wędzone)

    2 dymki lub cebula

    5 grzybów suszonych shiitake

    garść suszonych grzybów maitake

    3 łyżki sosu sojowego

    szczypiorek

    pieprz

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Bigos

Bigos z kiszonej kapusty po azjatycku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby umyć i namoczyć ok 20 minut. Po tym czasie gotować kilka minut. Cebulę pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać olej dodać cebulę i zeszklić. Dodać odciśniętą kapustę oraz śliwki. Dodać sos sojowy oraz wodę z gotowania się grzybów. Grzyby natomiast pokroić w cienkie paski. Dusić całość ok. godziny od czasu do czasu mieszając. Doprawić pieprzem i posypać szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Grzyby shitake

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować