Bigos z kiszonej kapusty

  • wyświetlono: 5352 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bigos dla każdego,pyszny i sycący

41371543_1145797242262423_5890734846908563456_n
  • 120min

Składniki

2kg kapusta kiszona
grzybki suszone garść
3łyżki koncentrat pomidorowy
400g mięso wieprzowe
2szt cebula
olej do smażenia
kucharek do smaku
pieprz do smaku
majeranek

Sposób przygotowania przepisu:

Bigos z kiszonej kapusty

  • 1. Kapustę odciskamy z kwasu,zalewamy zimną wodą i gotujemy 2 godziny.Mięso gotujemy,cebulę kroimy i smażymy na oleju.Grzyby gotujemy.Ugotowaną i odcedzoną kapustę zalewamy wywarem z mięsa,dodajemy podsmażoną cebulę,mięso pokrojone w kostkę,grzyby i koncentrat,doprawiamy i jeszcz chwilę wszystko razem dusimy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Bigos z białej i kiszonej kapusty

Dodane przez: kuchenny świat

Bigos z białej i kiszonej kapusty

Zapraszam na moją wersje bigosu....

Bigos z kiszonej kapusty z kiełbaską

Dodane przez: kuchenny świat

Bigos z kiszonej kapusty z kiełbaską

Zapraszam na smaczny, rozgrzewający...

Dodane przez: Konto nieaktywne

Bigos z kapusty kiszonej

Smaczna potrawa szybka w przygotowaniu

Bigos z kapusty białej i kiszonej

Dodane przez: gotowaniepomojemu.pl

Bigos z kapusty białej i kiszonej

Bigos z kapusty białej i kiszonej...

Bigos z młodej kapusty

Dodane przez: nataliaa92

Bigos z młodej kapusty

Sezon na młodą kapustę uważam za...

Bigos "pekiński"

Dodane przez: Cukiereczek

Bigos z kapusty pekińskiej

Bigos z kapusty pekińskiej przypomina...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE