Bigos z kapusty kiszonej

  • wyświetlono: 702 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Smaczna potrawa szybka w przygotowaniu

  • 120min

Składniki

1 kg kapusty kiszonej
30 dag kiełbasy
10 dag boczku wędzonego
3 łyżki przecieru pomidorowego
1 cebula
pieprz, sól
ząbek czosnku

Sposób przygotowania przepisu:

Bigos z kapusty kiszonej

  • 1. Kapustę kiszoną ugotować odlać wodę.Kiełbasę, boczek cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Dodać do kapusty wymieszać dodać przecier pomidorowy doprawić do smaku solą i pieprzem można dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlać niewielką ilością rosołu doprawić - zapiec w piekarniku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: zzewa

Bigos z kiszonej kapusty

Zawsze gdy gotuję bigos robię go...

Bigos z młodej kapusty

Dodane przez: nataliaa92

Bigos z młodej kapusty

Sezon na młodą kapustę uważam za...

Bigos z białej i kiszonej kapusty

Dodane przez: kuchenny świat

Bigos z białej i kiszonej kapusty

Zapraszam na moją wersje bigosu....

Bigos "pekiński"

Dodane przez: Cukiereczek

Bigos z kapusty pekińskiej

Bigos z kapusty pekińskiej przypomina...

Bigos z kiszonej kapusty z miodem

Dodane przez: rena123

Bigos z kiszonej kapusty z miodem

Bigos z dużą ilością mięsa i wędlin...

Bigos z kapusty białej i kiszonej

Dodane przez: gotowaniepomojemu.pl

Bigos z kapusty białej i kiszonej

Bigos z kapusty białej i kiszonej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE