Bigos z kapusty 2

5 (1 ocen)

  • Łatwy

Gdy jest już młoda kapusta to kombinuję gotowanie bigosu z różnymi dodatkami. Ten jest z łopatką i kiełbasą.

  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta młoda (jeżeli małe główki to potrzeba dwie): 1 sztuka
    - łopatka wieprzowa: 700 gramów
    - kiełbasa wiejska: 500 gramów
    - sól i pieprz do smaku: 1 łyżeczka
    - maggi do smaku: 1 łyżka
    - koncentrat pomidorowy słoiczek (mały): 1 sztuka
    - woda: 1 litr
    - cukier: 1 szczypta
    - cebula duża: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos z kapusty 2 - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić i poszatkować.
    Wrzucić kapustę do garnka, zalać wodą i gotować prawie do miękkości.
    Łopatkę umyć, osuszyć, pokroić w średnią kostkę i podsmażyć na brązowo ze szczyptą cukru.
    Kiełbasę również pokroić w kostkę, dodać do mięsa i smażyć od czsu do czasu mieszając.
    Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do smażącego się mięsa z kiełbasą i podsmażyć.
    Na koniec dodać koncentrat i wymieszać aż mięso połączy sie z koncentratem.
    Wszystko przełożyć do kapusty, wymieszać i doprawić do smaku.
    Bigos chwilę pogotować aby smaki się połączyły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Łopatka Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować