Bigos z cukinii z pieczarkami

1.67 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Prawdziwy, aromatyczny bigos z cukinii. W takim wydaniu jeszcze go nie próbowałaś. Zamiast tradycyjnego bigosu, proponuję bigos z cukinii, aromatyczne dodatki podkreślają jego wyjątkowy smak i sprawiają, że na jeden porcji nie skończysz. Oto najlepsza wersja bigosu, do dzieła.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg cukinii
    • ½ kg pieczarek
    • 2 marchewki
    • ½ kg kiełbasy podwawelskiej
    • 200 g przecieru pomidorowego
    • 1 cebula
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
    • 2 łyżeczki słodkiej papryki
    • Szczypta Chili
Wystaw ocenę:

1.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Bigos

Bigos z cukinii z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Cukinie myję, osuszam, obieram, usuwam nasiona i ścieram na tarce o dużych oczkach. Następnie solę i odstawiam na dziesięć minut. Po tym czasie odciskam sok i przekładam do garnka. Zalewam jedną szklanką wody.
    Marchewki obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach i dodaję do cukinie. Warzywa gotuję.
  • grzyby 2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą. Dziesięć minut smażę, następnie przekładam do cukinii.
  • kielbasa 3. Na tej samej patelni, co smażyliśmy pieczarki, smażę kiełbasę, pokrojoną w pół plasterki i również po usmażeniu przekładam do cukinii
  • przecier 4. Gotuję 20 minut, po tym czasie dodaję przecier pomidory i doprawiam chili, ewentualnie solą.
  • danie 5. 6. Gotowe.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

4.96 (143 ocen)

Zdobywca nagrody

Bigos z cukinii

To może cię zainteresować