Bigos z cukinii

  • wyświetlono: 89 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Świetna propozycja na chłodne dni. Bigos najlepiej smakuje na świeżo po zrobieniu. Smacznie i pożywnie.

KORAL
  • 4 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

3 cukinie
2 spore cebule
pieczarki 250 g
2 średnie marchewki
2 ząbki czosnku
250 g kiełbasy
sól, pieprz, koperek, ew. natka pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Bigos z cukinii

  • 1. Pieczarki kroimy w półplasterki, kiełbasę w plasterki.
    Cukinię i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    W głębokiej patelni przesmażamy posiekaną cebulę z czosnkiem.
    Dodajemy pieczarki i kiełbasę.
    Smażymy na większym ogniu około 10 minut, często mieszając.
    Dodajemy cukinię z marchwią, smażymy jeszcze 4-5 minut.
    Przyprawiamy solą, pieprzem, podlewamy 150 ml ciepłego bulionu i dusimy jeszcze kilkanaście minut.
    Na koniec dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kiełbasaCukiniabigos

Komentarze

Podobne przepisy

"Bigos z cukinii sąsiadki Ani"

Dodane przez: Margaretka28

Bigos z cukinii sąsiadki Ani

Nigdy wcześniej nie robiłam bigosu...

Bigos z cukinii

Dodane przez: Sorensen

Bigos z cukinii

Nietypowy przepis z cukinii

Bigos z cukinii

Dodane przez: kamilab

Bigos z cukinii Emilii

Przepis mam od teściowej stad jego...

Bigos z cukinii jest "lżejszy" niż bigos z kapusty

Dodane przez: justynkag

Bigos z cukinii

Zawsze przyrządzam ten bigos,gdy...

Bigos z cukinii

Dodane przez: Elcia84

Bigos z cukinii

Warzywny bigos

Bigos z cukinii

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Bigos z cukinii

Jeśli jeszcze nie robiliście bigosu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE