Bigos z cukinii

5 (2 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetna propozycja na chłodne dni. Bigos najlepiej smakuje na świeżo po zrobieniu. Smacznie i pożywnie.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 cukinie
    2 spore cebule
    pieczarki 250 g
    2 średnie marchewki
    2 ząbki czosnku
    250 g kiełbasy
    sól, pieprz, koperek, ew. natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w półplasterki, kiełbasę w plasterki.
    Cukinię i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    W głębokiej patelni przesmażamy posiekaną cebulę z czosnkiem.
    Dodajemy pieczarki i kiełbasę.
    Smażymy na większym ogniu około 10 minut, często mieszając.
    Dodajemy cukinię z marchwią, smażymy jeszcze 4-5 minut.
    Przyprawiamy solą, pieprzem, podlewamy 150 ml ciepłego bulionu i dusimy jeszcze kilkanaście minut.
    Na koniec dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

4.96 (143 ocen)

Zdobywca nagrody

Bigos z cukinii

To może cię zainteresować