Bigos z białej kapusty

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Nasza propozycja na szybki bigos ze słodkiej kapusty.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 500 g mięsa wieprzowego
    1 duża cebula
    2 marchewki
    1 mała kapusta
    2 papryki
    2 duże pomidory
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    200 ml bulionu warzywnego'
    2 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    olej
    sól, pieprz

Bigos z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mięso kroimy w większe kawałki, razem z posiekaną cebulą podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy pokrojone w kostkę marchewki, sparzone, obrane i pokrojone w paski pomidory (usuwamy gniazda nasienne) i chwilę razem dusimy. Oprószamy solą i pieprzem. Papryki kroimy w paski, kapustę siekamy i dodajemy do całości. Następnie zalewamy bulionem, wrzucamy ziele angielskie, liście laurowe i koncentrat pomidorowy. Bigos dokładnie mieszamy i dusimy na małym ogniu do miękkości kapusty. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy