Bigos z białej kapusty

  • wyświetlono: 392 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Nasza propozycja na szybki bigos ze słodkiej kapusty.

DSC_1166
  • 80min

Składniki

500 g mięsa wieprzowego
1 duża cebula
2 marchewki
1 mała kapusta
2 papryki
2 duże pomidory
1 łyżka koncentratu pomidorowego
200 ml bulionu warzywnego'
2 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
olej
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Bigos z białej kapusty

  • 1.
    Mięso kroimy w większe kawałki, razem z posiekaną cebulą podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy pokrojone w kostkę marchewki, sparzone, obrane i pokrojone w paski pomidory (usuwamy gniazda nasienne) i chwilę razem dusimy. Oprószamy solą i pieprzem. Papryki kroimy w paski, kapustę siekamy i dodajemy do całości. Następnie zalewamy bulionem, wrzucamy ziele angielskie, liście laurowe i koncentrat pomidorowy. Bigos dokładnie mieszamy i dusimy na małym ogniu do miękkości kapusty. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

Bigos z kiszonej kapusty

Dodane przez: myszka23

Bigos z kiszonej kapusty

Smaczny, tradycyjny bigos. Pierwszy...

Bigos z młodej kapusty

Dodane przez: agarybak76

Bigos z młodej kapusty

Z dodatkiem świeżych pomidorów,...

Bigos z włoskiej kapusty

Dodane przez: blog_magicznezyciemarty

Bigos z włoskiej kapusty

Oj marzył mi się taki bigos z młodej...

Bigos z młodej kapusty

Dodane przez: Goszka

Bigos z młodej kapusty

Wiosenny, delikatny, prawie dietetyczny....

młoda kapusta

Dodane przez: Futka

Bigos z młodej kapusty

Propozycja na smaczny, lekki i...

Bigos z młodej kapusty

Dodane przez: Gregorhspeed

Bigos z młodej kapusty

Sezonowo ,szybko i pysznie. Moja...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE