Bigos wegetariański na białej kapuście

4.49 (194 ocen)

Zapraszam:)porcja 100g to 32 kcal

Składniki:

  • 1 mała kapusta biała- 600 g
    1 duża cukinia- 250 g
    ½ czerwonej papryki- 55 g
    2 białe papryki – 90 g
    1 mała marchewka- 80 g
    2 pomidory – 350 g
    5 suszonych kapeluszy
    1 łyżeczka oleju kokosowego
    Sól, pieprz do smaku
    1 łyżeczka ziół dalmatyńskich
    1 płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos wegetariański na białej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby zalać szklanką wody i zostawić na co najmniej godzinę. Kapustę poszatkować. Przełożyć na sito i opłukać pod bieżącą wodą. Odcedzić. W garnku rozgrzać olej i wrzucić kapustę.
  • image-14woxk0 2. Podsmażać minutę i wlać około ½ szklanki wody, dusić. Kontrolować ilość płynów aby kapusta się nie przypaliła. Wlać połowę wody z moczenia grzybów. Grzyby pokroić w paseczki, dodać do kapusty. Wymieszać.
  • image-1q0in6s 3. Papryki pokropić w średniej wielkości kostkę. Marchewkę zetrzeć na dużych oczkach. Cukinię pokroić w ćwierć plasterki. Do na wpół miękkiej kapusty dodać paprykę i dusić nadal. Następnie dodać tartą marchewkę i cukinię.
  • image-0tb0l6r 4. W między czasie pomidory sparzyć i obrać. Pokroić w kostkę i na 5-7 minut przed końcem duszenia dodać do bigosu. Doprawić do smaku. Gotować całość jeszcze 5 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować