Bigos wegetariański

0 (0 ocen)

  • 41 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie jest to typowy polski bigos, na który czekamy przez kilka dni. Bardziej lekka przekąska w upalne dni, gdzie królują świeże warzywa.

  • 41 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała główka młodej kapusty

    2 pomidory

    250 g pieczarek

    250 g parówek sojowych

    2 ząbki czosnku

    1 mała żółta cukinia

    sól, pieprz

Bigos wegetariański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bigos wegetariański 1. Kapustę grubo szatkujemy, podlewamy 100 ml wody i sparzamy pod przykryciem. Obrane ze skóry pomidory, kroimy w kostkę, dodajemy do kapusty wraz z pokrojonymi pieczarkami, parówkami i rozgniecionym czosnkiem. Dusimy pod przykryciem przez dwa kwadranse(przy początku drugiego dodajemy cukinię). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Komentarze

Podobne przepisy