ewa zychewicz
Robiliście pieczony bigos ? Jest całkiem inny niż taki tradycyjny. Ma inny smak i według mnie jest smaczniejszy, ale to oczywiście moje zdanie. Wy nie musicie się z tym zgadzać bo każdy ma swoje preferencje smakowe.
0 (0 ocen)
Porady
Bigos z piekarnika ma zdecydowanie lepszy smak od takiego gotowanego na ogniu. Najlepszy jest pieczony w piecu chlebowym ale jeśli nie macie do takiego dostępu to wystarczy taki zwykły domowy. Dzięki dużej ilości suszonych grzybów samodzielnie zbieranych bo co do takich mamy pewność i przypraw takich jak czubryca czy czosnek niedźwiedzi zmienia się smak tradycyjnego bigosu. Dodatkowym składnikiem jaki tu występuje jest włoska kapusta, która raczej w bigosach nie występuje a jest fajną zmianą. Jak widać warto kombinować ze składnikami, smakami i bawić się w kuchni. Dzięki takim wariacjom nasze potrawy często tradycyjne nabierają nowego i ciekawego smaku. Jeśli macie dużo czasu to warto wydłużyć czas pieczenia bigosu do 3 godzin zmniejszając temperaturę pieczenia o 25 stopni. Bigos bardziej przejdzie smakami a my będziemy się cieszyć pyszną tradycyjną potrawą w nowej odsłonie.
Komentarze