Bigos pieczarkowy II

  • wyświetlono: 1134 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

Kolejny pomysł na danie jednogarnkowe.

bieniaszka
  • 80min

Składniki

1 kg pieczarek
½ kg cebuli
50-60 dag kiełbasy żywieckiej
3 ogórki kiszone
2 jabłka
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
liść laurowy
2 ziarenka ziela angielskiego
4 ziarenka pieprzu
sól, pieprz
olej po podsmażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Bigos pieczarkowy II

  • 1. Cebulę pokroić w plasterki i poddusić na oleju. Dodać pokrojone w plastry pieczarki, pokrojone w grubszą kostkę ogórki i starte na tarce o dużych oczkach jabłka. Dodać ziele, liść, pieprz ziarnisty. Dusić do miękkości.
    Na osobnej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę. Dodać do reszty składników. Przyprawić. Na końcu dodać przecier pomidorowy i dusić kolejne 10 minut.

Porady

Możemy zrobić zasmażkę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

danie jednogarnkowepieczarkitania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiaddanie główne mięsnebigos pieczarkowy

Komentarze

Podobne przepisy

image-1yi6v63

Dodane przez: paolineczka

Bigos

Nie ma to jak domowy bigos. Idealny...

Bigos

Dodane przez: peggi

Bigos

Zbliżają się Święta a ja nie wyobrażam...

image-10rbt4r

Dodane przez: Kasia_S

Bigos

gdy tylko najdzie mnie ochota to...

Bigos

Dodane przez: czarrna

Bigos

Idealny na świąteczny stół

Bigos

Dodane przez: aniak

Bigos

Przepisów na bigos jest dużo, aoto...

bigos

Dodane przez: karinzgr

Bigos

Przepisów na bigos jest wiele,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE