Bigos na piersiach z kurczaka.

4.5 (183 ocen)

  • 1 godz. 25 min

Ten bigos od wielu lat jest przygotowywany przez moją babcię. Postanowiłam się podzielić przepisem.

  • 1 godz. 25 min

Składniki:

  • 1 mały koncentrat
    1 średniej wielkości cebula
    2 liście laurowe
    3 ziela angielskie
    2 średnie piersi z kurczaka
    1 kg kapusty kiszonej
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos na piersiach z kurczaka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kapustę kiszoną moczymy w letniej wodzie ok.10 min.
    2. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości.
    3. Kapustę gotujemy 25 min, następnie dodajemy ugotowane mięso i przyprawy.
    4. Koncentrat pomidorowy podsażamy lekko z cebulą i dodajemy do mięsa z kapustą.
    5. W garnku pod przykryciem przez ok.40 min. Smacznego !

Porady

Do bigosu możemy dodać śliwek bądź starte jabłko.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować