Bigos mięsny

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Są tu jacyś mięsożercy? To danie właśnie dla Was. Mieszanka smaków zadowoli podniebienie niejednego amatora takich potraw.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g cebuli
    4 ząbki czosnku
    250 g kiełbasy zwyczajnej
    250 g kiełbasy schabowej
    150 g wędzonego boczku
    200 g polędwiczki wieprzowej
    150 ml bulionu warzywnego
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka mielonego sumaku
    1 łyżka kaparów
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bigos mięsny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bigos mięsny 1. Cebulę kroimy w piórka.

    Czosnek siekamy.

    Kiełbasy, boczek polędwiczkę kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju, często mieszając.

    Gdy mięso podsmażymy, dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem przez 15 minut, pod koniec dorzucając czosnek.

    Bulion łączymy z koncentratem pomidorowym, kaparami i sumakiem. Wlewamy do mięs, dusimy (bez przykrycia, największy płomień), przez kwadrans.

    Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować