• 1 godz. 30 min

Smakuje świetnie!

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg kiszonej kapusty
    1/2 szklanki fasolki adzuki namoczonej na noc
    200g pieczarek
    garść suszonych śliwek
    1 cebula
    1 czerwona papryka
    majeranek
    tymianek
    oregano
    ziele angielskie
    liść laurowy
    sól
    pieprz
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Bigos jarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę posiekać.
  • 2. Fasolkę wypłukać i odlać wodę.
  • 3. Pieczarki umyć, obrać i drobno pokroić.
  • 4. Śliwki suszone umyć i pokroić.
  • 5. Paprykę umyć, obrać i również pokroić.
  • 6. Cebulę obrać, pokroić .
  • 7. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i chwilę podsmażyć.
  • 8. Dodać paprykę, pieczarki, a następnie zalać wodą. Woda powinna stanowić 1/4 garnka.
  • 9. Gdy woda się zagotuje, dodać kapustę, fasolkę oraz suszone śliwki.
  • 10. Dodać sól, pieprz oraz przyprawy.
  • 11. W razie potrzeby dolewać wodę, aby bigos się nie przypalił.
  • 12. Gotować na wolnym ogniu około 1 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować