,Bigos,, inaczej,, z mięsem mielonym i makaronem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Powstał przez przypadek. Wyszło pysznie i sycąco.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    1 cebula
    400 g drobnego makaronu
    1/2 średniej wielkości kapusty
    Przyprawa do bigosu
    1 mały przecier pomidorowy

,bigos,, inaczej,, z mięsem mielonym i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę i cebulę drobno siekamy.
    Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
    Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy mięso z cebulą. Posypujemy przyprawą do bigosu, dodajemy kapustę i razem smażymy aż kapusta zmniejszy swoją objętość. Następnie podlewamy odrobiną wody i dusimy kilka minut. Na koniec przecier mieszamy z 1/2 szklanki wody i wlewamy go do bigosu. Dusimy dwie minuty i dodajemy makaron. Doprawiamy
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy