Bigos cygański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MIELONE ZROBIĆ JAK NA KOTLETY BEZ CHLEBA. Z MIELONEGO ROBIMY MAŁE KULECZKI I SMAŻYMY NA OLEJU.
PIECZARKI SMAŻYMY NA PATELNI.
WLEWAMY PÓŁ LITRA WODY DO GARNKA, DODAJEMY JARZYNKĘ ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY. DO WODY WRZUCAMY POKROJONĄ W PASKI PAPRYKĘ, OGÓRKI KISZONE I PIECZARKI.
WSZYSTKO GOTUJEMY , WRZUCAMY KULKI MIELONE I PRZECIER POMIDOROWY (DO SMAKU DODAJEMY TROCHĘ KETCHUBU)
GOTUJEMY 5-10 MINUT.
Porady
MIELONE SMAŻYMY NA PEŁNYM OLEJU, BEZ PANIERKI . WARTO DODAĆ DO MIELONEGO ODROBINĘ PODSMAŻONEJ CEBULKI DAJE PYSZNY SMAK.
Komentarze