Bigos cygański

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepyszny przepis na szybki obiad smaczny i treściwy:)

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego
    0,5 kg pieczarek
    2-3 papryki czerwone
    3-4 ogórki kiszone
    3-4 łyżki przecieru pomidorowego
    ketchub
    1 jajko do mielonego
    przyprawa jarzynka
    ziele angielskie
    liść laurowy

Bigos cygański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MIELONE ZROBIĆ JAK NA KOTLETY BEZ CHLEBA. Z MIELONEGO ROBIMY MAŁE KULECZKI I SMAŻYMY NA OLEJU.
    PIECZARKI SMAŻYMY NA PATELNI.
    WLEWAMY PÓŁ LITRA WODY DO GARNKA, DODAJEMY JARZYNKĘ ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY. DO WODY WRZUCAMY POKROJONĄ W PASKI PAPRYKĘ, OGÓRKI KISZONE I PIECZARKI.
    WSZYSTKO GOTUJEMY , WRZUCAMY KULKI MIELONE I PRZECIER POMIDOROWY (DO SMAKU DODAJEMY TROCHĘ KETCHUBU)
    GOTUJEMY 5-10 MINUT.

Porady

MIELONE SMAŻYMY NA PEŁNYM OLEJU, BEZ PANIERKI . WARTO DODAĆ DO MIELONEGO ODROBINĘ PODSMAŻONEJ CEBULKI DAJE PYSZNY SMAK.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy