Bigos cygański

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Szybki bigos na każdą okazie.

  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta kiszona: 3 kilogramy
    - cinka kiełbasa: 1.5 kilograma
    - boczek wędzony: 0.5 kilograma
    - czerwona papryka pokrojona w kostkę: 5 sztuk
    - suszone grzyby leśne: 50 gramów

Bigos cygański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapuste gotujemy. Grzyby moczymy trzy godziny a następnie kroimy w kostke. Papryke oczyszczamy i krimy w kostke. Kiełbase i boczek kroimy w kostke i smażymy. Grzyby i papryke też podsmażamy na tłuszczu. Wszystkie składniki dodajemy do kapusty, przyprawiamy do smaku mieszamy i jeszcze przez krótki czas gotujemy wszystko razem na małym ognju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy