1.Kapustę pozbawić wierzchnich liści, dokładnie umyć i poszatkować, następnie przełożyć do miski i posolić. Odstawić aż puści sok. W tym czasie przygotować schab. Mięso dokładnie oczyścić z błonek i pokroić w kostkę. W brytfance rozgrzać olej, wrzucić mięso i chwilę podsmażyć, następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Pieczarki obrać i ugotować w osolonej wodzie ok. 5 min., odcedzić, pokroić w plasterki i dodać do mięsa. Gotową kapustę odcisnąć i przełożyć do brytfanki, całość dokładnie wymieszać, dodać przyprawy, i dusić razem ok. 1 godz. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, a kiedy się dobrze rozpuści w kapuście naczynie zdjąć z ognia i pozostawić odkryte, aby nadmiar wody odparował.
Komentarze