Bigos

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Pyszny bigos podgrzany na patelni z kawałkiem pieczywa.

  • 4 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg golonki
    2.5 kg kapusty w główce
    1.5 kg kapusty kiszonej
    300ml przecieru pomidorowego
    Sól
    Pieprz
    Liść laurowy
    Ziele angielskie
    Koperek
    3 laski kiełbasy

Bigos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużego garnka dodać golonki poszatkowana kapustę oraz kapustę kiszoną dodać wody gotować.
    Kiełbasę pokroić w drobną kosteczkę
    Dodać do garnka .
    Dodać wymienione przyprawy
    Gotować na wolnym ogniu.
    Do miękkość kapusty
    Mieszać co jakis czas .
    Na koniec dodać przecier pomidorowy
    Wymieszać

Porady

Można dodać grzybki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy