Bigos

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 57 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

..przepisów na bigos jest mnóstwo , co dom to inny przepis. Nie wiem czy też tak macie np jedząc u mamy czy kiedyś u babci bigos nie raz brałam przepis ale i tak za każdym razem inaczej smakuje. Ja najczęściej robię z poniższej receptury czasem dodaję pół słoiczka koncentratu pomidorowego...

  • 57 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5kg kiszonej kapusty
    800g mięsa wieprzowego (np. karkówki)
    300g kiełbasy
    1 cebula
    olej
    woda
    kminek
    liść laurowy
    ziele angielskie
    30g suszonych borowików
    suszone śliwki
    garść rodzynek
    1,5 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Bigos

Bigos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokrojoną w półplasterki należy zeszklić na oleju. Następnie dodać pokrojone mięso w kosteczkę i obsmażyć. Do mięsa wlewamy 2- 3 szklanki wody, dodajemy grzyby, śliwki, rodzynki oraz przyprawy i dusimy aż mięso będzie miękkie mniej więcej 45-60 minut.
  • 2. Do mięsa dodajemy odciśniętą, pokrojoną kiszoną kapustę; wsypujemy cukier. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy do kapusty i gotujemy następne 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować