1.Kapustę pociąć na mniejsze kawałki. W razie potrzeby wypłukać na sicie. Przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie i wstawić na gaz. Grzyby przełożyć do garneczka, zalać wodą i gotować 30 minut. Odcedzić i dodać do kapusty. Gotować do momentu, aż kapusta będzie miękka. Następnie odlać wodę. Boczek i łopatkę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Smażyć na nim boczek i łopatkę. W między czasie mięso posolić. Cebulę obrać, pokroić w piórka i dodać do mięsa. Gdy mięso lekko się przypiecze a cebula zeszkli podlać wszystko wodą. Takim sposobem dusić mięso do czasu aż będzie miękkie. Następnie przełożyć je, wraz z powstałym sosem do kapusty. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy i wszystko razem dokłanie wymieszać. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Komentarze