• ½ kg żeberek wieprzowych
• ½ kg łopatki wieprzowej
• ½ kg kiełbasy podwawelskiej
• 2 kg kapusty kiszonej
• Vegetę
• 20dag suszonych grzybów
• ½ słoika powideł
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Bigos
1.
1. Mięso gotujemy do miękkości z dodatkiem Vegety.
2. Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy tak około 20 minut, po tym czasie odlewamy kwas( można wykorzystać kwas na zupę ) ponownie zalewamy wodą i gotujemy.
3. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
4. Grzyby najlepiej namoczyć i zostawić na 2 godziny.
5. Wyjmujemy mięso z rosołu.
6. Rosół wlewamy do gotującej kapusty a mięso kroimy na kawałki i przesmażamy na oleju.
7. Do Kapusty dodajemy, mięso, kiełbasę, grzyby, powidła.
8. Bigos trzeba dość długo gotować ciągle mieszając.
9. Smacznego.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze