Bieszczadzki barszcz z botwinką

0 (0 ocen)

  • 35 min

Mamy wiosnę dużo świeżych młodych roślinek na rynku. Pojawiła się botwinka .Lubię jej smak , kolor i to co można z niej zrobić . Dlatego wykorzystałam ten moment i postanowiłam ugotować wiosenny barszczyk ale taki Bieszczadzki.

  • 35 min

Składniki:

  • botwinka

    6 buraków starych

    zielona fasolka ok 30 dag

    śmietana 30% 1 szklanka

    kość wędzona

    ziemniaki ok 5 szt

    marchewka

    pietruszka

    pieprz

    sól morska

    liść laurowy

    czosnek 4 ząbki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Bieszczadzki barszcz z botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki myjemy obieramy i kroimy w kosteczkę . Zalewamy wodę , ale tylko żeby je przykryła. Dajemy liść laurowy ,2 ząbki czosnku ,odrobinę cukru - odstawiamy najlepiej na noc.

    Do garnka z woda dajemy wędzoną kość ,pokrojone w kosteczkę ziemniaki i strata na grubych oczkach włoszczyznę . Gotujemy z dodatkiem liścia laurowego.
  • 2. Po ok 10 min dodajemy buraki w raz z wodą . Gotujemy ok 15 min. Po tym czasie dodajemy pokrojoną zielona fasolkę . Solimy do smaku. Dodajemy wyciśnięty czosnek pokrojona botwinę. Gotujemy ok 15 min. Dolewamy śmietanę. Zagotowujemy .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować