Biegnące baranki

0 (0 ocen)

  • 25 min

Od zawsze lubiłam przygotowywać niezwykłe, zabawne ciasteczka. Polecamna święta, gdyż uczynią je smaczniejszymi!

  • 25 min

Składniki:

  • kostka masła
    2 i 1/4szklanki mąki
    niepełna szklanka cukru pudru
    łyżka cukru waniliowego
    kilka kropel aromatu waniliowego
    jajko
    opakowanie bitej śmietany w proszku
    1,5 łyżeczki żelatyny

Biegnące baranki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę posiekaj z zimnym masłem. Dodaj cukier puder i cukier
    waniliowy, aromat i jajko. Dokładnie zagnieć ciasto i rozwałkuj.
    Wykrój ciastka w kształcie baranków. Wyłóż na blachę wyścielona
    papierem do pieczenia. Piecz około 15-20 minut w temp 180-160 stopni.
    Wystudź. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Śmietanę
    przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Dodaj tężejącą żelatynę.
    Dokładnie zmiksuj. Masę przełóż do szprycy i i udekoruj baranka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy