biedronki

0 (0 ocen)

  • 10 min

lubię kolorowe przystawki, tym razem wybrałam biedronkę, jest bardzo łatwa i smaczna, idealnie ozdobi twój stół

  • 10 min

Składniki:

  • 1 bagietka
    5 pomidorków koktajlowych
    1 płat łososia wędzonego
    1 łyżka majonezu
    kilka liści świeżej rukoli
    5 czarnych oliwek

Biedronki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dekorowanie 1. bagietkę kroimy na małe kawałeczki najlepiej po przekątnej, na nich umieszczamy kolejno listki rukoli, plaster łososia, troszkę majonezu. Pomidorki kroimy na połówki, oliwki na ćwiartki. Połówkę pomidora nakładamy na łososia, głowę biedronki robimy z oliwki. Kropki na pomidor robimy z pokrojonych na kawałeczki oliwek . Przystawki wyglądają bardzo apetycznie i sa bardzo samcze. Oczy zrobiłam z majonezu dodając delikatne kropki wykałaczką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy