Biedronki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Minikanapki na przyjęcie w ogrodzie i nie tylko

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 długie chałki
    10 plasterków sera
    10 plasterków szynki
    1 długi ogórek zielony
    1 op. pomidorków coctailowych
    1 słoik czarnych oliwek
    1 pęczek pietruszki
    masło
    sól i pieprz

Biedronki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chałki kroimy ukośnie na kawałki, każdy smarujemy masłem i kładziemy po małym plasterku szynki, sera i ogórka oraz po listku pietruszki. Pomidorki kroimy na pół i wycinamy na każdym mały trójkąt z brzegu. Z oliwek odkrajamy czubki, które również kroimy na pół. Następnie z pomidorów i oliwek tworzymy biedronki. Resztę oliwek kroimy na drobne kawałki i robimy z nich kropki na biedronkach. Podawać zaraz po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy