Biedronka na waflu ryżowym lub kukurydzianym

5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 5 min

Kanapka dla niejadka!

  • 5 min

Składniki:

  • 1 wafel ryżowy lub kukurydziany
    margaryna/masło
    1 plaster szynki
    1 plasterek żółtego sera
    1 czarna oliwka
    1 kawałek papryki
    pestki z dyni
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Biedronka na waflu ryżowym lub kukurydzianym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wafel przykładamy do szynki i wycinamy nożem dokładny jego obrys. Z żółtego sera wycinamy skrzydełka, a następnie za pomocą zwykłej słomki do picia wkrawamy dziurki. Powstałe kółeczka z sera zostawiamy do zrobienia oczek. Wafel smarujemy margaryną lub masłem i kładziemy na nim koło z szynki. Na szynce układamy serowe skrzydełka. Z oliwek i krążków serowych tworzymy oczka, a z papryki uśmiechniętą buzię. Z pestek dyni układamy wianuszek za główka biedronki :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować