Ciasto Biedronka - czekoladowe z porzeczkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mocno kakaowe, ciemne ciasto w czerwone, porzeczkowe kropki. Specjalnie cienkie bo takie właśnie lubię z dodatkiem owoców. Takie zestawienie okazało się bardzo trafione, tak więc proponuję zrobić go od razu z podwójnej ilości składników w większej blaszce :)

  • 30 min

Składniki:

  • 125 g miękkiego masła
    1/2 szklanki mąki pszennej
    3/4 szklanki cukru
    1/2 szklanki kakao
    2 jajka
    1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/3 łyżeczki sody
    szczypta soli

    1/2 szklanki czerwonych porzeczek


Ciasto biedronka - czekoladowe z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wyłożyć miękkie masło, dodać cukier, krótko zmiksować. Wsypać mąkę, kakao, całe jajka, proszek do pieczenia i sodę, jeszcze raz krótko zmiksować. Wyłożyć do blaszki o wymiarach 26x21 cm, wyrównać. Na wierzch równomiernie wysypać czerwoną porzeczkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy