Biedna zupka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uboga zupka ale szybka w przygotowaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • ziemniaki 7 sztuk
    marchew 3 sztuki
    fasolka szparagowa 1 słoik
    rosół ok 2 litry
    śmietana 1-2 łyżki
    koncentrat pomidorowy ok 2 łyżki
    mąka 1 duża łyżka
    siekana natka pietruszki wg uznania
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    przyprawa kuchenna

Biedna zupka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać umyć pokroić w kostkę. Marchew obrać, umyć i przekroić na połowy. Włożyć do garnka i zalać rosołem.Można też dolać wody. Gotować ok 20 min. Dodać fasolkę szparagową, koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku. Gotować do miękkości warzyw, zaciągnąć mąką i śmietaną. Dodać natkę pietruszki. Do zupy można dodać świeża fasolkę ale trzeba będzie dłużej gotować.

Komentarze

Podobne przepisy