masa:
5 białek
1 szklanka cukru
2 budynie śmietankowe
3 śmietany 18% gęste
sok z 1 cytryny( lub kwasek cytrynowy)
Sposób przygotowania przepisu:
Biały puch
1.
Żółtka rozetrzeć ukręcić z cukrem, margarynę można roztopić dodać z mąką i proszkiem do pieczenia następnie dodać utarte żółtka i zagnieść ciasto. Podzielić ciasto na dwie części różnej wielkości, większą część wyłożyć na blaszkę ( rozwałkować lub skubać) a mniejszą włożyć na 15 min do zamrażalnika. Białka ubić, dodać śmietanę, budynie, sok cytrynowy i ubijać aż do połączenia składników. Masę wyłożyć na blaszkę z ciastem, wyjąć drugą część podmrożonego ciasta i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pieczemy 50 min w temperaturze 180 stopni.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze