Biały puch

  • wyświetlono: 6243 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 0

Ciasto śliczne, zachęcające i bardzo delikatne...

anjahehe
  • 80min

Składniki

Spód:
*125 g. margaryny
* 300 g. pokruszonych herbatników
* 1 tabliczka mlecznej czekolady

Masa:
* 3 tabliczki białej czekolady
* 600 ml. śmietanki 36%
* 2 łyżki cukru pudru
* 2 łyżki żelatyny
* wiórki z czekolady na wierzch

Sposób przygotowania przepisu:

Biały puch

  • 1. Przygotuj spód. Margarynę rozpuść w rondlu razem z czekoladą. Wymieszaj w misce z pokruszonymi herbatnikami. Masę herbatnikową wyłożyć na dno tortownicy o średnicy 22 cm i lekko ugnieść. Formę odstaw do lodówki. Żelatynę namocz w 1/3 szklanki zimnej, przegotowanej wody. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej razem z 100 ml. słodkiej śmietanki, następnie wymieszaj z napęczniałą żelatyną. Ostudź. Pozostałą śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i wymieszaj delikatnie z masą czekoladową. Masę czekoladowo- śmietankową wyłóż na herbatnikowi spód. Ciasto wstaw do lodówki. Gotowe udekoruj wiórkami czekolady.

Porady

Herbatniki można zastąpić pokruszonymi biszkoptami lub płatkami kukurydzianymi.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciepysznedelikatneniebobiały puchbiałe ciasto

Komentarze

Podobne przepisy

piernik

Dodane przez: anet

Piernik-puch

Szybko się go robi i zawsze się...

Śnieżny puch

Dodane przez: zzewa

Śnieżny puch

Bardzo smaczne i delikatne ciasto...

Łabędzi puch

Dodane przez: AnkaFiranka

Łabędzi puch

Na imprezach w gronie rodziny,...

image-0dayw9c

Dodane przez: BOCHEŃSKA SYLWIA

ŚNIEŻNY PUCH

Pyszne i szybkie ciasto

Dodane przez: karciaa6637

Łabędziowy puch

Przy tym ciachu możemy sie rozkoszować...

image-1t2gcfe

Dodane przez: Mariola123

SERNIK ŚNIEŻNY PUCH

Dzisiaj przygotowałam ciasto na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE