Biały pasztet z precelkami pieczony w mikrofali

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Szybki pasztet z wykorzystaniem warzyw z rosołu i białego mięsa, nic się nie marnuje i zyskujemy ciepła przystawkę bez konieczności podawania pieczywa

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • ugotowane warzywa z rosołu:
    1 łodyga selera naciowego
    1 cebula
    1 żółta marchewka
    1 mały młody seler korzeń
    1 pietruszka
    kawałek kapusty
    około 400g mięsa z kurczaka zagrodowego
    1 jajko
    6 łyżeczek kaszki manny
    1 łyka wazowa rosołu
    2 łyżeczki pieprzu
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
    6 precelków
    natka pietruszki do przybrania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasztet

Biały pasztet z precelkami pieczony w mikrofali - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa i mięso kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy rosołem, wsypujemy przyprawy i miksujemy
  • 2. Powstałą pastę ostatecznie doprawiamy, dodajemy całe jajko, kaszkę mannę i mieszamy. Przekładamy do silikonowej formy, układamy precelki i pieczemy w mikrofali przez 12 minut. Gorący pasztet przekładamy na deskę i przyozdabiamy natką pietruszki, podajemy na gorąco

Porady

zamiast precelków można wyłożyć foremkę krakersami - chodzi o zastąpienie chleba, by danie było już kompletne

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować