Biały dżem z brzoskwiń i czekolady

4.48 (157 ocen)

Dżem lub bardziej pyszne smarowidło do chleba powstało z ostatnich brzoskwiń na drzewie i wyszło przepysznie.

Składniki:

  • 1,5 kg brzoskwiń już obranych
    30 dag białej czekolady
    5 łyżek syropu barmańskiego o smaku migdałowym
Wystaw ocenę:

4.48 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Biały dżem z brzoskwiń i czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie obrać i pozbawić pestek po obraniu ma być ich 1,5 kg, następnie przełożyć je do garnka i dolać 1/2 szklanki wody, przykryć i rozgotować.
    Kiedy owoce całkowicie się rozpadną to zmiksować je na gładki mus który lekko odparować do odpowiedniej gęstości na koniec do owoców dodać połamaną czekoladę i syrop,
    mieszając doprowadzić do rozpuszczenia się czekolady ( ewentualnie dosłodzić) jeszcze gorący dżem przełożyć do małych słoiczków i odstawić do góry dnem do wystudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować