Biały blok czekoladowy z ciastkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na słodki blok czekoladowy z markizami. To taka inna wersja popularnego bloku czekoladowego ale bez kakao. Polecam

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szkl mleka
    250 g margaryny
    1 szkl cukru
    500 g mleka w proszku pełnego
    100 g markiz blacky
    oraz: półokrągła blaszka 32 x 10 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Blok czekoladowy

Biały blok czekoladowy z ciastkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy mleko, wkładamy pokrojoną margarynę oraz wsypujemy cukier. Garnek wstawiamy na gaz i zagotowujemy na małym ogniu, mieszamy. Następnie wsypujemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Zdejmujemy z gazu. Markizy kroimy na 4 części i dodajemy do masy mlecznej, mieszamy. Gotową masę przekładamy do blaszki wyłożonej folią i lekko ugniatamy. Odstawiamy do ostygnięcia a potem wstawiamy do lodówki na całą noc. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Margaryna Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować