Biało- czerwona karkówka z cebulką i pieczarkami

4.5 (200 ocen)

  • 2 godz.

Kruchutka karkówka - gościła dziś na moim stole.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 500 g karkówki
    2 cebule
    0,5 kg pieczarek
    zupa cebulowa knorr
    przyprawa do karkówki
    keczup
    śmietana 12%
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biało- czerwona karkówka z cebulką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biało - czerwona karkówka 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Posypać przyprawą do karkówki, przykryć folią aluminiową i wstawić na jakiś czas do lodówki. Pieczarki pokroić w plastry, cebulę w piórka i podsmażyć wszystko na patelni. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć dno podsmażonymi pieczarkami z cebulą, następnie położyć na to plastry karkówki i znów kolejną warstwę pieczarek. Całość posypać zupą cebulową. Tak poukładaną karkówkę wysmarować na przemian keczupem i śmietaną. Piec w piekarniku ok. 90 min w 180 C.

Porady

Karkówkę najlepiej przyprawić i zostawić w lodówce na całą noc.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować