Białkowiec z musli i makiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

ciasto powstalo z powodu nadmiaru białek zalegających w lodówce pyszne, przypomina keks

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 400 ml białek
    1 szkl cukru
    1,5 szkl mąki
    1 szkl maku
    1 szkl musli owocowego
    mozna dosypać troche suszonych truskawek
    cukier waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    250 g margaryny
    pół tabliczki czekolady

Białkowiec z musli i makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Białkowiec z musli i makiem 1. Białka ubić na pianę, stopniowo dodać cukier i ubijać aż do rozpuszczenia.
    Dodać resztę składników ubijając , rozpuszczoną margaryną i na koniec musli , które mieszamy już łyżką.
    Wylać ciasto do tortownicy wyłożonej papierem lub średniej blaszki.
    Piec w temp 180 st przez 50 min
    Po wyjęciu jeszcze gorące ciasto posypać startą czekoladą która utworzy kożuszek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy