Białkowe ciasto kokosowo - czekoladowe z cytrynową nutką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywną pianę, na koniec dodać 1,5 szklanki cukru.
2.Do ubitych białek dodać mąkę, olej,letnie mleko, proszek do pieczenia,
cukier waniliowy, olejek i sok z cytryny. Wszystko razem dokładnie przemieszać.
3.Przygotowaną masę podzielić na 2 części do jednej dać wiórki kokosowe i wymieszać.
4.Do drugiej części dodać kakao oraz pokrojoną w drobne kawałki czekoladę - przemieszać.
5.Formę o wymiarach 32x23cm, natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia.
Wylać najpierw białą masę, na to czarną
można delikatnie przemieszać lub robić kleksy ciemny ciastem).
6.Piec w temperaturze 175 stopni przez około 35-40 minut na suchy patyk.
Komentarze