Białe szparagi w sosie maślano-cytrynowym posypane listkami mizuny

  • wyświetlono: 49 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo prosty i szybki sposób wykonania szparagów. Minimum składników, ale maksimum smaku i aromatu.

Kasja1986
  • 2 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

500g białych szparagów
2 łyżki masła
100 ml wody
sok z połowy cytryny
sól lub domowa kostka maggi
łyżeczka cukru

młode listki mizuny do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

Białe szparagi w sosie maślano-cytrynowym posypane listkami mizuny

  • 1. Szparagi pozbawiamy zdrewniałych końcówek i obieramy.
    Szparagi przekładamy na głęboką patelnię, wlewamy wodę, dodajemy masło, sól i cukier. Dusimy pod przykryciem przez 8-10 minut. Próbujemy sos spod szparagów i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny.
    Szparagi podajemy z cytryną i posypane młodymi listkami mizuny.

Porady

Jak zrobić domowe kostki maggi> https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/domowe-kostki-maggi-w-100-naturalne

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

białe szparagi

Komentarze

Podobne przepisy

szparagi w szynce

Dodane przez: 89blondyna89

Szparagi w szynce szwardzwaldzkiej

W Polsce niestety szparagi są niedoceniane...

krewetki w sosie maślanym

Dodane przez: Kasja1986

Black tiger w sosie ziołowo - maślanym

Prosty sposób na pyszne krewetki.

SZPARAGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Dodane przez: Hrabina w kuchni

SZPARAGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Szybka i smaczna przekąska, którą...

Szparagi w boczku

Dodane przez: monika016

Szparagi w boczku

Szparagi z boczkiem mogą być ciepłą...

pizza z białym sosem

Dodane przez: Judytka

PIZZA Z BIAŁYM SOSEM

Alternatywa dla popularnego i uwielbianego...

Dodane przez: PolskaGotuje

Udka w sosie cytrynowym

Na każdą imprezę robię udka, gdyż...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE