Białe szparagi w sosie maślano-cytrynowym posypane listkami mizuny

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo prosty i szybki sposób wykonania szparagów. Minimum składników, ale maksimum smaku i aromatu.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g białych szparagów
    2 łyżki masła
    100 ml wody
    sok z połowy cytryny
    sól lub domowa kostka maggi
    łyżeczka cukru

    młode listki mizuny do posypania

Białe szparagi w sosie maślano-cytrynowym posypane listkami mizuny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi pozbawiamy zdrewniałych końcówek i obieramy.
    Szparagi przekładamy na głęboką patelnię, wlewamy wodę, dodajemy masło, sól i cukier. Dusimy pod przykryciem przez 8-10 minut. Próbujemy sos spod szparagów i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny.
    Szparagi podajemy z cytryną i posypane młodymi listkami mizuny.

Porady

Jak zrobić domowe kostki maggi> https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/domowe-kostki-maggi-w-100-naturalne

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy